Maashavenweg 14

3072 AZ Rotterdam
T   010 429 34 88
E   info@youngbusinessschool.nl

Ondernemerschap
img

Wie kiest voor ondernemerschap, kiest voor lef, creativiteit, initiatief en het avontuur. Dat vraagt dus om een mentaliteit, kunnen samenwerken, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen. Mogelijkheden zien en het benutten van kansen zegt iets over hoe ondernemend je bent.


Bij ondernemerschap gaat het om drie onderdelen: 1 kansen zien, 2 kansen benutten en 3 waarde creëren.
1 Waarde creëren, gaat over wat het benutten van die kans oplevert voor jou en voor jouw omgeving.
2 Waarde is veel meer dan geld of inkomen alleen.
3 Ondernemerschap gaat dus niet om geld, maar over de waarde die je voor de ander toevoegt.

Onderneming
Het steeds weer zien en benutten van kansen zegt iets over hoe ondernemend je bent. Voor je een bedrijf start, komt daar veel bij kijken. Het schrijven van een ondernemingsplan, inschrijven bij de Kamer van Koophandel, lanceren van je bedrijf, onderhandelen bij de bank voor mogelijk krediet, marktonderzoek zijn onder andere facetten die picobello in orde moeten zijn. Pro actief
 Ondernemerschap vind je ook binnen een organisatie, dit heet intern ondernemerschap.
Ook op de werkvloer kun je ondernemend zijn. Dit houdt in dat je niet blijft afwachten tot je chef je weer een taak geeft, maar dat je initiatief toont, meedenkt en vooruit werkt.


Ondernemerschap betekent het zien van kansen en het benutten van die kansen waarmee je waarde creëert voor je omgeving en voor jezelf.
De omgeving kunnen klanten zijn, maar ook de mensen die bij jouw bedrijf betrokken zijn. En waarde betekent weer meer dan geld alleen.
Het kan ook voldoening betekenen of dingen doen die je echt leuk vindt.

Ga snel naar
Belangrijk nieuws

GESLAAGD!