Maashavenweg 14

T   010 429 34 88
E   info@youngbusinessschool.nl

(online) Aanmelding en toelating

U kunt uw zoon/dochter vanaf februari 2020 aanmelden voor schooljaar 2020-2021.
Zodra de officiële aanmeldperiode is gestart wordt er contact met u opgenomen.

Aanmelding- en plaatsingsprocedure schooljaar 2020 – 2021 voor leerlingen van groep 8, voor leerjaar 1

OFFICIELE AANMELDING

• Aanmelden kan tot en met 12 maart 2020 17:00. U kunt voor die tijd langskomen om het aanmeldformulier in te vullen. U levert dan ook het adviesformulier van de basisschool + de unieke code voor het Onderwijskundig Rapport bij ons in. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
  • Leerlingen die zich aanmelden voor de Young Business School kunnen ook dit online formulier invullen of de informatie telefonisch aan ons doorgeven. Let wel: U moet dan wel de unieke code voor het Onderwijskundig Rapport aan ons doorgeven. U hoeft dan niet bij ons langs te komen.
  • Aanmelden voor klas 1 van vrijeschool De Kaap? Dat kan door telefonisch of per e-mail contact op te nemen met dhr. Zoutendijk: mzoutendijk@lmc-vo.nl of 010-429 34 88

PLAATSINGSPROCEDURE

• In de meeste gevallen zal een aanmelding leiden tot een plaatsing. Een uitzondering kan er gemaakt worden indien de school niet in het juiste onderwijs of in de juiste ondersteuning kan voorzien. Ook is het mogelijk dat, bij overaanmelding, wij moeten gaan loten. Uiterlijk 19 maart maakt de school bekend of er geloot moet worden en of uw zoon/dochter geplaatst is of niet.
  • In het geval van overaanmelding en loting hanteren wij twee voorrangsregels:
    • Voorrangsregel 1: Leerlingen met een broer of zus op school.
    • Voorrangsregel 2: Leerlingen die afkomstig zijn van een PO vrije school. (deze regel geldt alleen voor vrijeschool de Kaap)
  • Voor schooljaar 2020 – 2021 zijn er op de Young Business School in ieder geval 100 plaatsen beschikbaar in het eerste leerjaar. Hier horen ook de leerlingen van vrijeschool De Kaap bij.

Young Business School Rotterdam
Maashavenweg 14 3072 AZ  Rotterdam
T  010 429 34 88

Contactpersonen