Maashavenweg 14

3072 AZ Rotterdam
T   010 429 34 88
E   info@youngbusinessschool.nl

Onder- en bovenbouw

Onderbouw
Je zit niet de hele dag met je neus in de boeken, want leren doe je immers ook in een levensechte omgeving. Zo ontdek je bij het vak muziek je eigen ritme, leer je bij wereldoriëntatie alles over geschiedenis, de natuur, politiek en de wereld om je heen en ontdek je bij Biologie en Economie welk profiel het best bij je past. Zo bereiden wij je voor op de profielen van de bovenbouw en stomen wij je klaar tot wereldburger. Tijd en gelegenheid genoeg om je talenten te ontdekken en te ervaren waar je goed in bent.

In de onderbouw krijg je les in de volgende vakken en leergebieden:
- Mentorles/begrijpend lezen
- Nederlands
- Engels
- Spaans
- Wiskunde
- Rekenen
- Economie
- Wereldoriëntatie (o.a. Geschiedenis, Aardrijkskunde,Maatschappijleer)
- Creatieve Technieken/Kunt & Cultuur
- Biologie
- Sport & Beweging
- Muziek

Bovenbouw
In de bovenbouw ontwikkel je je verder. Je hebt dan een keuze gemaakt voor het profiel Economie & Ondernemen of Zorg & Welzijn. In de afdeling E&O leer je bijvoorbeeld waarom een businessplan zo belangrijk is, werk je met een professioneel kassasysteem, voer je verkoopgesprekken in ons winkeltje, regel je de boekhouding, ontvang je gasten bij de balie en koop je in voor een verkoopactie. Je richt bovendien een aantrekkelijke etalage in en verbetert je presentatietechnieken. Daarnaast draai je mee met ondernemende projecten, zoals een sollicitatietraining bij Deloitte en het JINC project 'Ondernemen doe je zo.'

Bij Zorg & Welzijn krijg je les in een levensechte omgeving. Zo leer je koken voor grote gezelschappen, verzorg je een lunch voor het kinderdagverblijf, kun je na verloop van tijd met de juiste tiltechniek iemand overeind helpen en hou je mensen die zorg nodig hebben een ochtend aangenaam bezig met diverse activiteiten. Daarnaast maak je kennis met schoonheidsbehandeling, massage-, manicure- en kapperstechnieken. Er komt regelmatig een gastdocent op bezoek en je neemt een kijkje bij diverse zorg- en welzijnsinstellingen.

Ga snel naar